Mind the gap -opintojaksolle EduFutura-palkinto!

EduFutura palkitsi vuoden 2020 lopuksi henkilöitä ja yhteisöjä toiminnan kehittämisestä. EduFutura-palkinnoilla halutaan nostaa esiin EduFutura-kehittämisen kohokohtia ja saavutuksia vuodelta 2020.

Vuoden 2020 EduFutura-opintojaksoksi valittiin Mind the gap.

Mind the gap edustaa uudenlaista oppilaitosrajat ylittävää ajattelua ja yhteistyötä opintojen kehittämisessä. Opiskelijan tarpeista lähtevä opintojakso tukee konkreettisesti siirtymää toiselta asteelta korkeakouluun ja on saanut opiskelijoilta erinomaista palautetta. Opintojaksoa kehitetään jatkuvasti, ja keväällä 2021 luvassa on ammatillisille opiskelijoille suunnattu versio. Palkinnon vastaanottavat koko tiimin puolesta Jonna Riikonen JYU (Movi), Kirsi Silonsaari Gradia ja Sisko Riihiaho JAMK.

Opintojakson tavoitteena on vahvistaa kurssin aikana akateemisia tekstitaitoja sekä englannin että suomen kielellä. Kurssilla tutustutaan korkea-asteella tarvittaviin akateemisiin lukemisen ja kirjoittamisen tarpeisiin ja erilaisiin akateemisissa maailmassa käytettäviin tekstilajeihin.

EduFutura Jyväskylä on Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston koulutuksen, tutkimuksen ja kehittämisen yhteisö. Tavoitteena on kehittää tulevaisuuden oppimisratkaisuja ja luoda opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Kaikki EduFutura-palkinnot 2020 saaneet löydät EduFuturan verkkosivujen uutisesta.