Nä­ky­mät­tömät kan­sain­vä­li­set osaa­jat Suo­mes­sa - yli­opis­ton kou­lu­tus­vastuu muut­tu­vas­sa yh­teis­kun­nas­sa -seminaari 21.5.

Jyväskylän yliopiston INTEGRA-hankkeen seminaari 21.5.2019 klo 12–16 Ruusupuistossa.

Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen visio 2030 haastaa yliopistot mukaan rakentamaan Suomesta osaavimman työvoiman kotimaan. Tämä tehdään kasvattamalla korkeakoulutettujen osuutta väestöstä erityisesti aloilla, joilla on koulutus- ja työelämäkysyntää, monipuolistamalla väyliä korkeakoulutukseen sekä kehittämällä jatkuvan oppimisen toimintamallia ja tarjontaa. Lisäksi tarvitaan korkeakoulutettuja ulkomaalaisia osaajia, jotka integroituvat jo opintojensa aikana yhteiskuntaan ja työelämään.

Ennakoivatko yliopistot riittävästi yhteiskunnan ja väestörakenteen muutoksia? Tunnistavatko yliopistot yhteiskunnan näkymättömät ja piilotetut ulkomaiset osaajat ja heidän potentiaalinsa? Miten jatkuvan oppimisen toimintamalli vastaa korkeakoulutettujen tai korkeakoulukelpoisten maahanmuuttaneiden osaamisen jatkuvan kehittämisen tarpeisiin?

Seminaarissa näistä kysymyksistä keskustellaan asiantuntijoiden alustuspuheenvuorojen sekä dialogi- ja paneelikeskusteluiden kautta yhdessä yleisön kanssa.

Tutustu ohjelmaan ja tervetuloa keskustelemaan! Osallistuminen on maksutonta, mutta ilmoittauduthan 17.5. mennessä.

Lisätietoja:

Tuija Lehtonen