Monikielisen akateemisen viestinnän keskus

Monikielisen akateemisen viestinnän keskuksen tavoitteena on, että jokainen yliopistolainen saa tarvitsemansa monikieliset akateemisen viestinnän taidot, jotta hän pystyy sekä opiskellessaan että valmistuttuaan viestimään asiantuntevasti kaikilla tarvitsemillaan kielillä. Movi tarjoaa vuosittain noin 600 opintojaksoa.

Kesäopinnoista  apua gradun etenemiseen

Kaipaatko alkusysäystä graduusi tai tarvitsetko apua sen viimeistelyyn? Movin kesäopinnoissa on paljon valinnanvaraa. 

 

Viestintä- ja kieliopinnot

Me Movissa haluamme auttaa jokaista yliopistolaista edistämään omaa akateemista asiantuntijuuttaan tutkimusviestinnän ja monipuolisen vuorovaikutusosaamisen näkökulmasta. Kehitämme jatkuvasti uusia oppimisen ja opettamisen tapoja samalla kun varmistamme, että oppimisen sisällöt ovat ajankohtaisia.

Aina on hyvä hetki miettiä omaa osaamista ja erottautumista myös työnhakijana. Opiskelija, älä tyydy vain tavanomaisiin ratkaisuihin, vaan ala rakentaa itsellesi monikielistä ja kansainvälistä profiilia. Movi on täällä sinua varten!

16

Kieltä

600

opintojaksoa

30 000

opintopistettä

Kehittämistyö

Movissa tehdään tutkimukseen perustuvaa kielten ja viestinnän opetuksen, ohjauksen ja oppimisympäristöjen kehittämistyötä. Uusiutuvien viestintä- ja kieliopintojen (UVK) kehittäminen on Movin laajamittaisin pedagogisen kehittämisen muoto.

Misi_verkko.jpg

Opiskelukyky ja hyvinvointi

Esteetön opiskelu ja opiskelijoiden hyvinvointi ovat movilaisille tärkeää. Se näkyy esimerkiksi laajana opiskelua ja hyvinvointia edistävänä opintotarjontana sekä kampuskoirien vierailuilla.

Movi, Student Life, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta sekä Kennelliiton kaveri- ja lukukoirat järjestävät yhteistyössä kaveri- ja lukukoiratoimintaa kampuksella. Kaveri- ja lukukoirat edistävät opiskelijoiden hyvinvointia ja opiskelukykyä muun muassa lievittämällä stressiä.

Tutkimusviestintä

Movin tavoitteena on, että jokainen yliopistolainen saa tarvitsemansa monikieliset akateemisen viestinnän taidot, jotta hän pystyy sekä opiskellessaan että valmistuttuaan viestimään asiantuntevasti kaikilla tarvitsemillaan kielillä. 
Movi tarjoaa tukea tutkimusviestinnän taitojesi kehittymiseen koko akateemisen urasi aikana. Tutustu linkeistä eri opintoihin. 

Movi-5.jpg

Kansainvälisyys

Movissa ajattelemme, että kansainvälisyyden ytimessä ovat erilaiset tiedot, taidot, asenne ja osaaminen, joita tarvitaan erilaisuuden ja sen kohtaamisen ollessa väistämätön osa modernia työelämää. Kyse on tavasta katsoa maailmaa ja nähdä monikielinen ja kulttuurienvälinen osaaminen ja sen kehittyminen elämänmittaisena prosessina. Tätä on Moving Mindsets. 

Ajankohtaista

Yhteistyö

 

Kielikampus-logo

Kielikampus

Kielikampus on Movin, kieli- ja viestintätieteiden laitoksen, Soveltavan kielentutkimuksen keskuksen, opettajankoulutuslaitoksen kielipedagogiikan ja normaalikoulun yhteishanke. Yhdessä muodostamme kansallisesti ja kansainvälisesti ainutkertaisen, kielen ja kielenkäytön tutkimusta, kielenopetusta, kielikoulutusta ja kielikoulutuspolitiikkaa kehittävän ja uudistavan moninäkökulmaisen osaamiskeskittymän, Kielikampuksen.

 

 

EduFutura-logo-blue-rgb_k400px.png


EduFutura

EduFutura Jyväskylä on Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston yhteistyötä. Ammattikoulutuksen ja lukioiden yhteistyössä korkeakoulujen kanssa on avannut uuden ja ainutlaatuisen toimintamallin, joka mahdollistaa entistä joustavammat opinpolut ja oppimisen raikkaan uudistamisen.

 

 

Educluster_logo_k400.jpg

 

EduCluster Finland

Tällä hetkellä yhteistyötä tehdään erityisesti TEHE (Certificate of Teaching through English in Higher Education) -hankkeessa, jossa arvioidaan ulkomaisissa yliopistoissa englanniksi opettavien pedagogista kielitaitoa. Pohjan tälle yhteistyölle luo Jyväskylän yliopiston TACE (Teaching Academic Content through English) -ohjelma, jota Movi tarjoaa vuosittain yliopiston englanniksi opettavalle henkilöstölleen.


kaverikoira-logo.PNG

lukukoira-logo.PNG

Kennelliitto

Movi, Student Life, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta sekä Kennelliiton kaveri- ja lukukoirat järjestävät yhteistyössä kaveri- ja lukukoiratoimintaa kampuksella. Kaveri- ja lukukoirat edistävät opiskelijoiden hyvinvointia ja opiskelukykyä muun muassa lievittämällä stressiä. 

Be JYUnited.

Our unity & unique moments.

Uusi toiminnallinen ja taiteita hyödyntävä ruotsin kertaava kurssi alkaa elokuussa! Jos haluat kerrata ruotsin kielen taitojasi mm. soittamisen ja erilaisten toiminnallisten &hellip

The coronavirus has temporarily shrunk our physical world from global to local. It gives us a change to redefine or at &hellip

Kollegamme Teija Lukkari menehtyi raskaan sairauden uuvuttamana maanantaina. Tänään liehuivat liput päärakennuksen ja Agoran saloissa Teijan muistoa kunnioittamassa. Kiitos Teija yhteisistä &hellip

🎼 Movilaisten monikielinen hauskanpito jatkuu poikkeusoloissakin! Perjantai-illan ratoksi on luvassa virtuaaliset Moviisut, joissa henkilökunta pääsee viihtymään kollegoittensa euroviisuesitysten äärellä ja tietysti &hellip

Opiskelija, oletko suorittamassa kypsyysnäytettä? Ilmoittaudu XKVX1002 Kypsyysnäytteen kielentarkastus -toteutukselle Sisussa. Lisätietoja Movin sivuilta: #JYUnity

Vappu is not cancelled! Not for Movi anyway. Pistettiin pystyyn naamiaiset, tietovisailu ja etäkonsertti. Hauskaa etävappuilua kaikille! #JYUnity

Kirjoitusviestinnän opettajan Reetta Niinisalon viidakkokonttorissa kaikki muu sujuu paitsi omissa aikatauluissa pysyminen. Rönsyliljan uusimmat lehdet ovat kasvaneet noin 19 senttiä etätyöskentelyjakson &hellip

Tänään 24.4. vietetään Koiranpäivää. Tämän vuoden päivän teemana on "kaikki erilaisia, kaikki yhtä rakkaita". @kennelliitto haastaa miettimään, miten hyvää elämää koiran &hellip