Kielenoppiminen2(test)


Kuvituskuva: kielenoppiminen


Oli helpottavaa havaita, ettei kieliä tarvitse osata täydellisesti käyttääkseen niitä.

 

Oletko miettinyt, miksi tutkintoosi kuuluu ainakin kolmen eri kielen opintoja? Oletko huomannut äidinkielen, toisen kotimaisen kielen ja vieraiden kielten opiskelussa yhtäläisyyksiä?

Testaa ja tutkiskele uskomuksiasi kielenoppimisesta ja -opiskelusta

Alla olevasta kuvasta löydät yleisimpiä kielenoppimiseen liittyviä käsityksiä ja ajatuksia.
Osaatko sanoa, mikä on totta ja mikä tarua - entä miksi?

Vinkkejä itsenäiseen kielten opiskeluun

Tässä on muutamia vinkkejä siihen, miten voit kehittää kielitaitoasi osana arkeasi. Nämä sopivat minkä tahansa kielen itsenäiseen opiskeluun.

Voit kehittää kielitaitoasi, kun

  • teet kielen opiskelusta osan päivärutiinejasi: kuuntele musiikkia, aamuradiota tai podcasteja haluamallasi kielellä.

  • hyödynnät aiempia tietojasi: lue valitsemallasi kielellä kirja, jonka olet jo aiemmin lukenut suomeksi.

  • otat selvää itseäsi kiinnostavista asioita: valitse opinnoissa tai vapaa-ajalla itseäsi aidosti kiinnostava aihe ja hae aiheesta tietoa eri kielillä.

  • etsit tukea opiskeluusi: valitse opinnoissasi esiin tulleen aiheen opiskelumateriaaliksi kirjoja tai artikkeleita haluamallasi kielellä.

  • havainnoit ympäristöäsi: Missä kaikkialla näet ja kuulet opiskelemaasi kieltä? Yhdistä esimerkiksi televisioita katsellessasi kuulemasi sanonta ja näkemäsi tekstitys. Näin voit harjoitella kuuntelemista ja uusia ilmauksia sekä ääntämistä, jos toistat puhutut repliikit perässä. Myös viestintätapoja ja kielenkäyttötilanteita on hauska seurata eri ohjelmista ja elokuvista.

  • Lue lisää vinkkejä Each One Teach One -ohjelman sivuilta (Each One Teach One -ohjelma eli EOTO on kolmen opintopisteen laajuinen parityöskentelyohjelma sinulle, joka haluat tutustua erimaalaisiin opiskelijoihin ja oppia vieraita kieliä. Ohjelmassa opiskelijat opiskelevat niin toistensa äidinkieltä (tai koulukieltä) kuin kulttuuriakin.)

 

 

 

<< Takaisin Akateemiset opiskelutaidot -etusivulle                                                                                     Kysy lisää: movi@jyu.fi