Movin Hyvikset kuuntelevat ja keskustelevat

Tervehdys Movin Hyviksiltä 19.3.2020!

Student Life -tiimi on laatinut joukon ohjeita ja neuvoja, joiden avulla selviydyt paremmin tästä poikkeuksellisesta tilanteesta. Tutustu ohjeisiin ja lue vinkkejä siitä, miten voi huolehtia omasta ja läheistesi hyvinvoinnista. 

Kaikki Student Lifen ohjauspalvelut, kuten esimerkiksi Movin Hyvis-toiminta, toimivat niin kuin ennenkin, mutta etänä! Mietityttävätkö viestintä- ja kieliopintojen opintojaksoihin liittyvät asiat? Kaipaatko esimerkiksi tukea etäopiskeluun verkossa viestimisen ja siellä osallistumisen ja keskustelun näkökulmasta? Jännittääkö sinua esitys online-ryhmässä?

Jos kaipaat keskusteluapua mieltäsi painavien asioiden purkamiseksi, viestittele hyvis-movi@jyu.fi, niin sovitaan yhteinen aika. Tärkeää on, että otat rohkeasti yhteyttä, jos vähänkin jokin asia mietityttää. Olemme tavoitettavissa arkipäivisin klo 9–16 ja voimme jutella esimerkiksi Skypen välityksellä tai puhelimitse.

Olettehan yhteydessä tarpeen mukaan! Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta!

Terveisin Movin Hyvikset Maija, Ulla ja Veera (työstävapaalla)

Keskustelutuen tarvetta? Opiskeluhuolia? Hyvikset Ulla, Veera ja Maija.jpg

  • Pelottaako kielten opintojaksoille meneminen?
  • Ahdistaako esitelmän pitäminen tai kirjoittaminen?      
  • Rajoittaako jännittäminen elämää?

Movissa työskentelee kolme Hyvistä eli opiskelijoiden hyvinvointineuvojaa. Hyvis on henkilö, jonka kanssa voit luottamuksellisesti keskustella opiskeluun tai muuhun elämäntilanteeseesi liittyvistä asioista. Hyvis ei ole terapeutti vaan helposti lähestyttävä opiskelijoiden tukihenkilö. Meitä Movin Hyviksiä voit lähestyä erityisesti viestintä- ja kieliopintoihin liittyvissä asioissa.

Yliopistolla on paljon erilaisia tukipalveluita opiskelijoiden hyvinvoinnin tukemiseen ja mahdollisten eri ongelmatilanteiden ratkaisemiseen. Usein kuitenkin kuulee opiskelijoilta, ettei näistä tukipalveluista oikein tiedetä tai niihin on jonoa. Hyviksen kanssa voit ensin keskustella tilanteestasi ja siitä, miten kannattaisi edetä ja mikä olisi oikea taho, jonka puoleen tarvittaessa kääntyä. Tärkeintä on, että otat rohkeasti yhteyttä Hyvikseen, jos vähänkin joku asia mietityttää. Ei anneta asioiden paisua liian suuriksi vaan pyritään ratkaisemaan tilanteet hyvissä ajoin.

Viestittele hyvis-movi@jyu.fi ja sovi tapaaminen. Kerro viestissäsi lyhyesti, mistä haluat keskustella, niin osaamme valmistautua sopivasti. Vastaamme sähköposteihin arkipäivisin mahdollisimman pian. 

Toivomme Hyvis-logoSinulle hyvää ja antoisaa opiskeluaikaa Jyväskylän yliopistossa!

Ulla Bergroth-Koskinen, Veera Saksala (työstävapaalla) ja Maija Gerlander, Movin Hyvikset 

Näistä linkeistä voi olla apua ja iloa:

 

  student life logo.jpeg                 Opiskelijan kompassi -logo                 ESTEETON sininen kuvituskuva.png