Tieteellinen viestintä

Kehitä taitojasi kirjoittajana ja kirjoittamisen ohjaajana

Kirjoitusviestinnän henkilöstökoulutuksissa saat tukea ja neuvojaOppion omenapuu.JPG jokapäiväisiin kirjoitustöihisi ja kirjoittamisen ohjaamiseen. Koulutukset tarjoavat tukea kirjoittamalla viestimiseen, työyhteisössä toimimiseen ja osaamisen päivittämiseen.

Yliopiston henkilökunta voi myös osallistua Movin opiskelijoille ja väitöskirjatutkijoille suunnatuille opintojaksoille henkilökunnan erillisellä opiskeluoikeudella. Mikäli tarvitset erillisen opiskeluoikeuden, ota yhteyttä kehittämispäällikkö Mikko Jäkälään, mikko.jakala@jyu.fi ja saat ohjeet opiskeluoikeuden hakemiseen.

Henkilöstökoulutuskursseille ilmoittaudutaan henkilöstökoulutuskalenterissa.

Oman kirjoittamien ja ohjaamisen tueksi

Tieteellisen kirjoittamisen koulutuksissa keskitytään tekstin tuottamisen perusasioihin. Koulutuksien tavoitteena on parantaa henkilökunnalla valmiuksia kirjoittaa laadukkaita julkaisuja osana yliopistotyötä. 

  • XHNK068 Tieteellinen kirjoittaminen henkilöstölle I: Ajankäyttö ja tuloksellinen kirjoitusprosessi (0 op)
  • XHNK069 Tieteellinen kirjoittaminen henkilöstölle II: Strategioita oman tekstin kehittämiseen (0 op)

Kirjoittamisen ohjaaminen -koulutuksissa perehdytään kirjoitusprosessin tukemiseen uudenlaisista, toimivaksi todetuista näkökulmista. Koulutukset antavat tukea ja käytännön välineitä sekä tieteellisen kirjoittamisen ohjaamiseen että omaan kirjoittamiseen. 

  • XHNK063 Kirjoittamisen ohjaaminen: osa I (0 op)
  • XHNK064 Kirjoittamisen ohjaaminen: osa II (0 op)

Videolla yliopistonopettaja Elina Jokinen kertoo kirjoittamisen ohjaamisen koulutuksista. 

Movin koko henkilöstökoulutustarjonta