Liègen kielikurssi

Kieliharjoittelu ranskankielisessä Belgiassa

Paikka: Liègen yliopisto Belgia

Aika: elokuu, kolme ensimmäistä täyttä viikkoa

Vaadittava kielitaito: ranskan alkeet tai enemmänKurssin alussa kielitesti, jonka perusteella opiskelijat sijoitetaan eritaisoisiin ryhmiin (A1-A2, B1-B2, C1).

Korvaavuus: 45 t kurssi = 8 op ja 60 t kurssi = 9 op

Opinnot B1-tasolta lähtien voidaan sisällyttää myös Etudes Françaises-opintokokonaisuuteen.

Oppimispäiväkirja ranskaksi 2 op 

Kurssin hinta: 45 tunnin kurssi WBI:n tuella noin 300 € ja 60 tunnin kurssi noin satasen enemmän. Ilman tukea 45 tunnin kurssin hinta on noin 375 euroa.

Asuminen: Kaupungin keskustassa noin 400-500 euroa, oma huone suihkuineen, mutta yhteinen keittiö.

Kurssiaika yleensä elokuun kolme ensimmäistä täyttä viikkoa, opetusta klo 9-13.30

Muita aktiviteettejä: iltapäivisin ja viikonloppuisin belgialaisten opiskelijoiden järjestämää vapaa-aika- ja kulttuuriohjelmaa (omakustanteinen) 

Vastuuhenkilö ja alustavat ilmoittautumiset: Teija Natri (teija.natri@jyu.fi)

Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.  

Ohjeita kurssilaisille 

Kuinka löydän yliopistolle

Liègen yliopiston Département de français sijaitsee aivan keskellä kaupunkia, rakennuksessa A1. Liègen keskustan karttaan ja kulkuvälineiden reitteihin tutustuttuasi löydät yliopiston helposti.

Ilmoittautuminen

Kurssille ilmoittautuminen hoidetaan Suomesta käsin ennen lähtöä. Liègen yliopistolle lähetetään pyydettyyn päivään mennessä ennen kurssia täytetty ilmoittautumislomake (sähköpostilla tai perinteisellä), varaus asunnosta, kurssimaksu, kaksi valokuvaa sekä kopio henkilöllisyystodistuksesta. Maksuohjeet ja ilmoittautumislomakkeen saat kurssin järjestäjiltä hyvissä ajoin ennen kurssia.

Asuminen

Halvin asunto löytyy yliopiston asuntoloissa. Asuntolavaihtoehtoja on kaksi, joista kalliimpi on huone keskustassa sijaitsevasta Citylivingistä tai sitten voi majoittua halvemmalla hieman kauemmas Home du Sart Tilmaniin. Kummassakin on omat hyvät puolensa - Cityliving sijaitsee aivan keskustassa, muutaman minuutin kävelymatkan päässä yliopistolta ja on siis lähellä myös kauppoja ja illanviettopaikkoja. Home Sart Tilman puolestaan sijaitsee kauniin luonnon läheisyydessä ja siellä on mahdollisuus myös pitää autoa suuren parkkipaikan ansiosta. Sart Tilmanin huono puoli on kehnot bussiyhteydet iltaisin ja öisin.

On hyvä ottaa huomioon että usein asunto on varattu kielikurssin ensimmäistä viikkoa edeltävästä sunnuntaista eteenpäin. Jos siis haluaa mennä Liègeen jo aiemmin, kannattaa varmistaa onko asuntolassa tilaa tai kysellä esim. kaupungin hostelleista huonetta pariksi päiväksi.

Kummassakin asuntolassa huoneet ovat kalustettuja. Niistä löytyy pöytä, tuoli, sänky, nojatuoli, vaatekaappi ja seinähylly (sekä ainakin joissain huonessa pieni pesuallas ja peili). Cityliving-auntolassa myös suihku on oma, mutta molemmissa keittiöt ovat yhteisiä. Jos tahtoo kokkailla, on tuotava mukanaan tarvikkeet sitä varten kuten myös kaikki ruokailuvälineet.

Kurssin ohjelma

Ensimmäisenä päivänä kurssilaiset osallistuvat tasokokeisiin (kirjallinen ja suullinen), joka määrittää minka tasoiseen ryhmään pääsee. Tasojako on alustava, eli tasoa voi vaihtaa ensimmäisen viikon aikana opettajan luvalla, jos huomaa olevansa väärän tasoisessa ryhmässä.

Kurssit alkavat yleensä yhdeksältä ja kestävät muutaman tunnin päivässä, jokaisella kurssilla ja tasolla jaetaan omat lukujärjestykset. Aamupäivät ovat yleensä opetusta, iltapäivisin ja viikonloppuisin on järjestettyä ohjelmaa kurssilaisille (kiertelyä Liègessä, matkoja naapurikaupunkeihin tai kauemmaksikin, iltaohjelmaa, ym.)

Kieliharjoittelussa on myös mahdollisuus valita 45 tunnin sijasta pidempi 60 tunnin harjoittelu hieman kalliimpaan hintaan. Nämä 15 tuntia opetusta järjestetään aamutuntien jälkeen. 

Linkkejä