Suomi toisena kielenä

Kuva: Iida Liimatainen


Suomi toisena kielenä -opinnot

Movi tarjoaa suomi toisena kielenä -opintoja tutkinto-opiskelijoille, vaihto-opiskelijoille, jatko-opiskelijoille ja yliopiston henkilöstölle. Kurssit ovat usein vapaaehtoisia, mutta joihinkin opinto-ohjelmiin kuuluu pakollisia suomen opintoja. Voit kysyä omasta tiedekunnastasi, mitkä kieliopinnot ovat sinulle pakollisia. Vaihto-opiskelijoiden kannattaa myös tarkistaa, vaatiiko kotiyliopisto suomen kielen opintoja.

Suomen opinnoista on hyötyä Suomessa asuessa: arkielämä ja myös opinnot sujuvat paremmin, jos hallitset maan kieltä ja kulttuuria. Jos aiot jäädä Suomeen töihin ja asumaan, suomen kielen taito parantaa mahdollisuuksiasi työmarkkinoilla ja helpottaa jokapäiväistä elämääsi, joten suosittelemme suomen opintoja kaikille – tule siis kursseille heti, kun tulet Suomeen.

Jos suoritat suomenkielistä tutkintoa yliopistossa, saat suomen opinnoista tukea akateemisen kielen käyttöön ja työelämän kielitaitoon.

Jos haluat suorittaa suomen opintoja sivu- tai pääaineena, voit ottaa yhteyttä suomen kielen oppiaineeseen.

Jos ei osaa suomea, jää kaikesta ulos. Haluan jäädä tänne ja pystyä seuraamaan mediaa ja elämään täällä perheeni kanssa. Anna, Ukraina

Ilmoittaudu opintojaksoille SISUssa.

 

Yhteystiedot

Suomi toisena kielenä opiskeluun liittyvät kysymykset:
s2-movi@jyu.fi