Ole sinä suomeksi

Näin sen teet:
Opiskele suomea itseäsi varten Opit taitoja, joita tarvitset arjessasi. Mieti siis, mitä tarvitset!
Kaikki kielet käyttöön Mitä kaikkea osaat jo, mitä kieliä tunnet jo? Voit käyttää rohkeasti osaamiasi kieliä sekaisin - elekielikin on kieli! Tärkeintä on, että vuorovaikutus toimii.
Kieltä oppii käyttämällä Rohkaistu käyttämään suomea heti opintojen alusta lähtien - etenkin luokkahuoneen ulkopuolella. Älä lannistu, vaikka sinulle puhutaan englantia: reagoi takaisin suomeksi niin paljon kuin osaat!
Ensin tunnistaminen, sitten tuottaminen Oppiminen on syklinen prosessi: Kaikkea ei opita kerralla, vaan samoihin asioihin palataan uudestaan ja uudestaan. Aina tulee jotain uutta lisää.
Ei vain yksi suomi! Kieltä on monenlaista ja sitä käytetään eri tilanteissa eri tavoin. Kaikissa kielissä on eroa myös puhe- ja kirjakielen välillä, joten molemmat huomioidaan opetuksessa.  Opetuksessa käytetäänkin autenttisia materiaaleja, jotta selviät eri tilanteista.
Uskalla kokeilla uusia oppimisen tapoja! Oppiminen vaatii sekä yksin että yhdessä tekemistä. Arvioimalla itseäsi voit nähdä oman oppimisesi ja löytää itsellesi sopivia tapoja oppia kieltä. Vuorovaikutusta taas voi oppia vain vuorovaikutuksessa. Ryhmässä opit myös antamaan ja saamaan palautetta ja näet erilaisia tapoja opiskella kieltä.
Erilaiset tunteet kuuluvat oppimisprosessiin - myös pelko ja ilo Tietoisuus tunteista vaikuttaa omien tarpeiden tunnistamiseen, tavoitteiden asettamiseen ja niiden saavuttamiseen.
Suomi ei ole maailman vaikein kieli, vaikka niin väitetään Kaikissa kielissä on omat kummalliset ja hauskat erityispiirteensä.