Monikielisen akateemisen viestinnän keskus

Monikielisen akateemisen viestinnän keskus

Monikielisen akateemisen viestinnän keskuksen tavoitteena on, että jokainen yliopistolainen saa tarvitsemansa monikieliset akateemisen viestinnän taidot, jotta hän pystyy sekä opiskellessaan että valmistuttuaan viestimään asiantuntevasti kaikilla tarvitsemillaan kielillä. Movi tarjoaa vuosittain noin 600 opintojaksoa.

JYU-kampus-00029.jpgTee kesäopintoja Movissa

Movi tarjoaa opiskelijoille laajasti viestinnän ja kielten kesäopintoja. Toukokuussa käynnistyvät esimerkiksi neuvottelutaidon, japanin kielen ja kielenhuollon opintojaksot. Kurkkaa linkistä kaikki Movin tarjoamat kesäopinnot ja ilmoittaudu mukaan Sisussa.  

Viestintä- ja kieliopinnot

Me Movissa haluamme auttaa jokaista yliopistolaista edistämään omaa akateemista asiantuntijuuttaan tutkimusviestinnän ja monipuolisen vuorovaikutusosaamisen näkökulmasta. Kehitämme jatkuvasti uusia oppimisen ja opettamisen tapoja samalla kun varmistamme, että oppimisen sisällöt ovat ajankohtaisia.

Aina on hyvä hetki miettiä omaa osaamista ja erottautumista myös työnhakijana. Opiskelija, älä tyydy vain tavanomaisiin ratkaisuihin, vaan ala rakentaa itsellesi monikielistä ja kansainvälistä profiilia. Movi on täällä sinua varten!

16

Kieltä

600

opintojaksoa

30 000

opintopistettä

Kehittämistyö

Movissa tehdään tutkimukseen perustuvaa kielten ja viestinnän opetuksen, ohjauksen ja oppimisympäristöjen kehittämistyötä. Uusiutuvien viestintä- ja kieliopintojen (UVK) kehittäminen on Movin laajamittaisin pedagogisen kehittämisen muoto.

Misi_verkko.jpg

Opiskelukyky ja hyvinvointi

Esteetön opiskelu ja opiskelijoiden hyvinvointi ovat movilaisille tärkeää. Se näkyy esimerkiksi laajana opiskelua ja hyvinvointia edistävänä opintotarjontana sekä kampuskoirien vierailuilla.

Movi, Student Life, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta sekä Kennelliiton kaveri- ja lukukoirat järjestävät yhteistyössä kaveri- ja lukukoiratoimintaa kampuksella. Kaveri- ja lukukoirat edistävät opiskelijoiden hyvinvointia ja opiskelukykyä muun muassa lievittämällä stressiä.

Tutkimusviestintä

Movin tavoitteena on, että jokainen yliopistolainen saa tarvitsemansa monikieliset akateemisen viestinnän taidot, jotta hän pystyy sekä opiskellessaan että valmistuttuaan viestimään asiantuntevasti kaikilla tarvitsemillaan kielillä. 
Movi tarjoaa tukea tutkimusviestinnän taitojesi kehittymiseen koko akateemisen urasi aikana. Tutustu linkeistä eri opintoihin. 

Movi-5.jpg

Kansainvälisyys

Movissa ajattelemme, että kansainvälisyyden ytimessä ovat erilaiset tiedot, taidot, asenne ja osaaminen, joita tarvitaan erilaisuuden ja sen kohtaamisen ollessa väistämätön osa modernia työelämää. Kyse on tavasta katsoa maailmaa ja nähdä monikielinen ja kulttuurienvälinen osaaminen ja sen kehittyminen elämänmittaisena prosessina. Tätä on Moving Mindsets. 

Ajankohtaista

Yhteistyö

 

Kielikampus-logo

Kielikampus

Kielikampus on Movin, kieli- ja viestintätieteiden laitoksen, Soveltavan kielentutkimuksen keskuksen, opettajankoulutuslaitoksen kielipedagogiikan ja normaalikoulun yhteishanke. Yhdessä muodostamme kansallisesti ja kansainvälisesti ainutkertaisen, kielen ja kielenkäytön tutkimusta, kielenopetusta, kielikoulutusta ja kielikoulutuspolitiikkaa kehittävän ja uudistavan moninäkökulmaisen osaamiskeskittymän, Kielikampuksen.

 

 

EduFutura-logo-blue-rgb_k400px.png


EduFutura

EduFutura Jyväskylä on Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston yhteistyötä. Ammattikoulutuksen ja lukioiden yhteistyössä korkeakoulujen kanssa on avannut uuden ja ainutlaatuisen toimintamallin, joka mahdollistaa entistä joustavammat opinpolut ja oppimisen raikkaan uudistamisen.

 

 

Educluster_logo_k400.jpg

 

EduCluster Finland

Tällä hetkellä yhteistyötä tehdään erityisesti TEHE (Certificate of Teaching through English in Higher Education) -hankkeessa, jossa arvioidaan ulkomaisissa yliopistoissa englanniksi opettavien pedagogista kielitaitoa. Pohjan tälle yhteistyölle luo Jyväskylän yliopiston TACE (Teaching Academic Content through English) -ohjelma, jota Movi tarjoaa vuosittain yliopiston englanniksi opettavalle henkilöstölleen.


kaverikoira-logo.PNG

lukukoira-logo.PNG

Kennelliitto

Movi, Student Life, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta sekä Kennelliiton kaveri- ja lukukoirat järjestävät yhteistyössä kaveri- ja lukukoiratoimintaa kampuksella. Kaveri- ja lukukoirat edistävät opiskelijoiden hyvinvointia ja opiskelukykyä muun muassa lievittämällä stressiä. 

Be JYUnited.

Our unity & unique moments.

Maistuuko sinulle paremmin munkki, donitsi vai peräti tippaleipä? Entä otatko sen seuraksi simaa vai skumppaa? Oli valintasi mikä tahansa, nauti herkuista &hellip

Vuosittain 24.4. vietettävänä Koiranpäivänä korostetaan pehmeitä ja lämpimiä arvoja ja kerrotaan koiran erilaisista rooleista ihmisen elämässä ja yhteiskunnassa. Tämän vuoden teemana &hellip

Movissa on haettavana yliopistonopettajan tehtävä, englannin kieli, 1.8.2021 alkaen toistaiseksi. / Movi is recruiting staff for the position of University Teacher &hellip

Movin japanin opettajat järjestivät viikonloppuna vuoden 2021 Japanin puhetilaisuuden Zoomissa yhteistyössä Japanin opettajain yhdistyksen kanssa. Tapahtuma järjestettiin 34. kertaa Suomessa, ja &hellip

Yliopiston vuosijuhlassa palkittiin ansioituneita yliopistolaisia. Yhteisöllisyyspalkinto jaettiin Movin kirjoitusviestinnän yliopistonopettaja Heli Hämäläiselle! Paljon onnea Heli! Heli on edistänyt yhteisöllisyyttä työyhteisössään monin &hellip

Kandivaiheen opiskelija, aiotko valmistua kandiksi @uniofjyvaskyla tänä keväänä? Muista ilmoittautua kypsyysnäytteen kielentarkastukseen Sisussa samalla kuin ilmoittaudut kypsyysnäytteeseen. Kypsyysnäytteen kielentarkastukseen tulee ilmoittautua &hellip

Movin viestintä- ja kieliopintojen kurssit vauhdittavat opintojasi ympäri vuoden! Myös etäaikana vuorovaikutteisilla kursseilla saat vertaistukea ja pääset tutustumaan uusiin ihmisiin. #opetlaskiaispulkkailemassa &hellip

Joko sais mennä?? Kaveri- ja lukukoirat kaipaavat kovasti jo tositoimiin, mutta Kennelliiton toiminta on edelleen tauolla koronan vuoksi. Toivottavasti syksyllä taas &hellip