Monikielisen akateemisen viestinnän keskus

Monikielisen akateemisen viestinnän keskus

Monikielisen akateemisen viestinnän keskuksen tavoitteena on, että jokainen yliopistolainen saa tarvitsemansa monikieliset akateemisen viestinnän taidot, jotta hän pystyy sekä opiskellessaan että valmistuttuaan viestimään asiantuntevasti kaikilla tarvitsemillaan kielillä. Movi tarjoaa vuosittain noin 600 opintojaksoa.

Työelämäviestinnän opintokokonaisuus

Movi tarjoaa uusia viestintäkursseja, joista voit muodostaa tutkintoon Työelämäviestintä-opintokokonaisuuden (väh. 15 op). Voit myös opiskella vain joitakin opintojaksoja. Työelämäviestinnän opinnot ovat tarjolla perustutkinto-opiskelijoille. 

Viestintä- ja kieliopinnot

Me Movissa haluamme auttaa jokaista yliopistolaista edistämään omaa akateemista asiantuntijuuttaan tutkimusviestinnän ja monipuolisen vuorovaikutusosaamisen näkökulmasta. Kehitämme jatkuvasti uusia oppimisen ja opettamisen tapoja samalla kun varmistamme, että oppimisen sisällöt ovat ajankohtaisia.

Aina on hyvä hetki miettiä omaa osaamista ja erottautumista myös työnhakijana. Opiskelija, älä tyydy vain tavanomaisiin ratkaisuihin, vaan ala rakentaa itsellesi monikielistä ja kansainvälistä profiilia. Movi on täällä sinua varten!

16

Kieltä

600

opintojaksoa

30 000

opintopistettä

Kehittämistyö

Movissa tehdään tutkimukseen perustuvaa kielten ja viestinnän opetuksen, ohjauksen ja oppimisympäristöjen kehittämistyötä. Uusiutuvien viestintä- ja kieliopintojen (UVK) kehittäminen on Movin laajamittaisin pedagogisen kehittämisen muoto.

Misi_verkko.jpg

Opiskelukyky ja hyvinvointi

Esteetön opiskelu ja opiskelijoiden hyvinvointi ovat movilaisille tärkeää. Se näkyy esimerkiksi laajana opiskelua ja hyvinvointia edistävänä opintotarjontana sekä kampuskoirien vierailuilla.

Movi, Student Life, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta sekä Kennelliiton kaveri- ja lukukoirat järjestävät yhteistyössä kaveri- ja lukukoiratoimintaa kampuksella. Kaveri- ja lukukoirat edistävät opiskelijoiden hyvinvointia ja opiskelukykyä muun muassa lievittämällä stressiä.

Tutkimusviestintä

Movin tavoitteena on, että jokainen yliopistolainen saa tarvitsemansa monikieliset akateemisen viestinnän taidot, jotta hän pystyy sekä opiskellessaan että valmistuttuaan viestimään asiantuntevasti kaikilla tarvitsemillaan kielillä. 
Movi tarjoaa tukea tutkimusviestinnän taitojesi kehittymiseen koko akateemisen urasi aikana. Tutustu linkeistä eri opintoihin. 

Movi-5.jpg

Kansainvälisyys

Movissa ajattelemme, että kansainvälisyyden ytimessä ovat erilaiset tiedot, taidot, asenne ja osaaminen, joita tarvitaan erilaisuuden ja sen kohtaamisen ollessa väistämätön osa modernia työelämää. Kyse on tavasta katsoa maailmaa ja nähdä monikielinen ja kulttuurienvälinen osaaminen ja sen kehittyminen elämänmittaisena prosessina. Tätä on Moving Mindsets. 

Ajankohtaista

Yhteistyö

 

Kielikampus-logo

Kielikampus

Kielikampus on Movin, kieli- ja viestintätieteiden laitoksen, Soveltavan kielentutkimuksen keskuksen, opettajankoulutuslaitoksen kielipedagogiikan ja normaalikoulun yhteishanke. Yhdessä muodostamme kansallisesti ja kansainvälisesti ainutkertaisen, kielen ja kielenkäytön tutkimusta, kielenopetusta, kielikoulutusta ja kielikoulutuspolitiikkaa kehittävän ja uudistavan moninäkökulmaisen osaamiskeskittymän, Kielikampuksen.

 

 

EduFutura-logo-blue-rgb_k400px.png


EduFutura

EduFutura Jyväskylä on Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston yhteistyötä. Ammattikoulutuksen ja lukioiden yhteistyössä korkeakoulujen kanssa on avannut uuden ja ainutlaatuisen toimintamallin, joka mahdollistaa entistä joustavammat opinpolut ja oppimisen raikkaan uudistamisen.

 

 

Educluster_logo_k400.jpg

 

EduCluster Finland

Tällä hetkellä yhteistyötä tehdään erityisesti TEHE (Certificate of Teaching through English in Higher Education) -hankkeessa, jossa arvioidaan ulkomaisissa yliopistoissa englanniksi opettavien pedagogista kielitaitoa. Pohjan tälle yhteistyölle luo Jyväskylän yliopiston TACE (Teaching Academic Content through English) -ohjelma, jota Movi tarjoaa vuosittain yliopiston englanniksi opettavalle henkilöstölleen.


kaverikoira-logo.PNG

lukukoira-logo.PNG

Kennelliitto

Movi, Student Life, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta sekä Kennelliiton kaveri- ja lukukoirat järjestävät yhteistyössä kaveri- ja lukukoiratoimintaa kampuksella. Kaveri- ja lukukoirat edistävät opiskelijoiden hyvinvointia ja opiskelukykyä muun muassa lievittämällä stressiä. 

Be JYUnited.

Our unity & unique moments.

Movilaiset ovat virkistäytyneet syksyn pimeydessä käymällä yhteisillä kävelylenkeillä. Tähänastiset #MoviWalk-kävelyt ovat sattuneet enemmän tai vähemmän sateisiksi illoiksi. Tihkua ja pimeyttä ei &hellip

Kaverikoira Svante muistuttaa, että maskia on hyvä pitää kaikissa julkisissa tiloissa. Svante kaipaa jo töihin ja toivottavasti uniofjyvaskyla kaverikoiratoimintaa voidaan taas &hellip

Kukkuluuruu! Who's there? Movin S2-opet virkistäytyivät metsässä. Muistathan tauottaa työ- ja opiskelupäivääsi myös etäaikana! Mistä sinä saat energiaa syksyyn? #JYUnity #movingJYUforward #wellbeing

Korona on haastanut opettajat ja opiskelijat uusiin tapoihin oppia, opettaa ja osallistua. JYULearn-konseptia vetävä Peppi Taalas on halunnut lisätä ymmärrystä hybridiopetuksen &hellip

Korona-aika on pakottanut opettajat ja opiskelijat uuden eteen myös oppimisen ja opettamisen näkökulmasta. JYULearn-konseptin vetäjä Movin johtaja Peppi Taalas on esitellyt &hellip

Movin opetus järjestetään toteutuksesta riippuen joko etäopetuksena, kontaktiopetuksena tai monimuoto-opetuksena. Tieto kunkin toteutuksen opetusmuodosta löytyy Sisusta toteutuksen nimestä ja tarkentavaa tietoa &hellip

Kiitos Anna vuosistasi uniofjyvaskyla! Tämä tehokas super-nainen tunnetaan slovakin kielen opetuksen lisäksi maukkaista ruuistaan, juoksulenkeistään ja positiivisesta olemuksesta - joka päivä. &hellip

Твоя Возможность учиться при Университете 👩‍🎓👨‍🎓 Мне задали домашку😒, а это значит, что пора прокрастинации наступила. Итак, jyu университет #Jyväskylä открывает &hellip