Uusia lu­ku­koi­ria kam­puk­sel­la

Max Massimo.jpg

2.3.2019
Yliopiston Monikielisen akateemisen viestinnän keskus on syksystä 2018 lähtien järjestänyt opiskelijoiden hyvinvoinnin ja opiskelukyvyn edistämiseksi ja ylläpitämiseksi luku- ja kaverikoiratoimintaa. Kampuksen kaverikoiratoiminta on toteutettu yhteistyössä Student Life:n, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan sekä Kennelliiton kanssa. 

Viime vuoden aikana Movin henkilökunnan kolme vapaaehtoistyötä tekevää kaveri- ja lukukoiraa  sekä kymmenen Keski-Suomen kaverikoiraa tapasivat yli 700 opiskelijaa. Opiskelijoita kohdattiin Mattilanniemen drop-in-koiratilassa (MaA104), Movin kursseilla sekä opiskelijoiden mielenterveyspäivässä. Opiskelijoiden kokemukset koirien läsnäolosta kampuksella ovat olleet äärimmäisen positiivisia – koirat ovat auttaneet heitä stressin hallinnassa, kiireisen opiskelupäivän rauhoittamisessa ja kynnyksen madaltamisessa muiden ihmisten tapaamiseen. Toiminnasta on tekeillä kaksi pro gradu -tutkielmaa, joiden lisäksi toiminnan vaikuttavuutta selvitetään terveystieteiden ja psykologian näkökulmista tehtävällä tutkimuksella.  

nala.jpg

Yliopiston oma lukukoirareservi laajeni huomattavasti, kun tammikuun 2019 lopulla Kennelliitto järjesti  yhteistyössä Movin kanssa lukukoiraohjaajien koulutuksen ja lukukoirien soveltuvuusarvioinnin. Koulutukseen osallistui 15 koirakkoa eli ohjaajaa ja koiraa, joista 5 koirakkoa on JYU:n henkilökuntaa ja he myös aloittavat vapaaehtoistyönsä yliopiston lukukoiratoiminnassa.  

Tästä pääset tutustumaan yliopiston koirakoihin.  

P.S. Jos olet kiinnostunut liittymään vapaaehtoisten joukkoon, lue lisää koiralta vaadituista ominaisuuksista ja toiminnasta yleensä Suomen Kennelliiton sivuilta osoitteesta: https://www.kennelliitto.fi/koirat/lukukoirat. Ilmoittaudu mukaan toimintaan oman koirasi kanssa täältä.

Kysy lisää tarvittaessa:   

  • Peppi Taalas, peppi.taalas@jyu.fi, koira-avusteinen pedagogiikka, Kennelliiton kaveri- ja lukukoiratoiminta
  • Hanna Laitinen, hanna.r.laitinen@jyu.fi, koirat osana opiskelijoiden hyvinvointia Jyväskylän yliopistossa