Kypsyysnäyte

Kypsyysnäytteessä eli maturiteetissa opiskelija osoittaa perehtyneisyytensä tutkintoa varten tekemänsä tutkielman aihepiiriin ja akateemisen kirjoitustyylin hallintaan.

Kypsyysnäytteen voi suorittaa kahdella eri tavalla: opintojaksolla tai tenttitilaisuudessa kirjoitettavana kypsyysnäytteenä. Tenttitilaisuudessa kirjoitettavan kypsyysnäytteen voi kirjoittaa käsin tai e-tenttijärjestelmässä.

HUOM. Jyväskylän yliopisto keskeytti kaiken kontaktiopetuksen ja siirtyi etäopiskelun aikaan 16.3. alkaen. Ohjeita kypsyysnäytteen kielentarkastukseen toimittamiseen.

Yliopistolle on vihdoin saatu kypsyysnäytteiden suorittamisen tueksi etävalvontapalvelusopimus. Järjestelmä integroituu Moodleen ja sitä aletaan ottaa vaiheittain käyttöön viikon 21 aikana. Jos kaikki menee hyvin, kypsyysnäytteiden laajamittainen suorittaminen saadaan sujuvasti tehtyä kevään ja alkukesän aikana. Tämä on kaikille helpottava tieto. Jo nyt käytössä oleva Moodle-Zoom-yhdistelmä toimii tarvittaessa etävalvontapalvelun rinnalla (ohjeet löytyvät digipalveluiden sivuilta: Verkkotenttien valvonta Zoom-verkkokokouksen avulla). Laitokset hoitavat edelleen kypsyysnäytteen tenttiosion ja ilmoittavat kielentarkastustarpeen Moviin hyvissä ajoin osoitteeseen kypsyysnaytteet-movi@jyu.fi. Kiitos kaikille kärsivällisyydestä, tästä eteenpäin voimme toivoa asioiden sujuvan hyvin.

Exam-tenttitilat on avattu maturiteettien ja muiden valmistumista edistävien tenttien suorittamiseen ma 25.5. 

Englanninkieliset ohjeet

Kypsyysnäytteen kielentarkastus

28.10.2019 alkaen kypsyysnäytteiden kielentarkastuksen tulos kirjataan suoraan opintosuoritusrekisteriin koodilla XKVX1002 Kypsyysnäytteen kielentarkastusJatkossa opiskelijan tulee ilmoittautua kypsyysnäytteen kielentarkastukseen Sisussa siinä vaiheessa kun kypsyysnäytteen suoritus on ajankohtainen. 

Ohje kypsyysnäytteen kielentarkastukseen ilmoittautumiseen

Kypsyysnayteprosessi2.PNG

 

Englanninkieliset ohjeet

Kysyttävää kypsyysnäytteestä? kypsyysnaytteet-movi@jyu.fi