Kypsyysnäyte

Kypsyysnäytteessä eli maturiteetissa opiskelija osoittaa perehtyneisyytensä tutkintoa varten tekemänsä tutkielman aihepiiriin ja akateemisen kirjoitustyylin hallintaan.

Kypsyysnäytteen voi suorittaa kahdella eri tavalla: opintojaksolla tai tenttitilaisuudessa kirjoitettavana kypsyysnäytteenä. Tenttitilaisuudessa kirjoitettavan kypsyysnäytteen voi kirjoittaa käsin tai e-tenttijärjestelmässä.

Ajankohtaista

- E-tenttitilat ovat rajatusti käytössä. E-tenttitilojen tilannetta voi seurata digipalvelujen sivuillaExamissa kirjoitetuista kypsyysnäytteistä ei tarvitse ilmoittaa Moville erikseen.

- Kypsyysnäytteitä voi etäopetusaikana valvoa myös Moodle-Zoom-yhdistelmällä.
Ohjeet ovat digipalvelujen sivuilla: Verkkotenttien valvonta Zoom-verkkokokouksen avulla. Laitokset hoitavat kypsyysnäytteen tenttiosion ja ilmoittavat kielentarkastustarpeen Moviin osoitteeseen kypsyysnaytteet-movi@jyu.fi. 

- Proctorio on Moodlessa oleva tentin valvontaohjelma, joka on otettu rajoitetusti käyttöön Jyväskylän yliopiston tenteissä.
Lisätietoa digipalvelujen Proctorio-sivuilla.

- Lue myös poikkeusaikaa koskevia Ohjeita kypsyysnäytteen kielentarkastukseen toimittamiseen.

Englanninkieliset ohjeet

Kypsyysnäytteen kielentarkastus

Kypsyysnäytteiden kielentarkastuksen tulos on kirjattu opiskelijalle omaksi suorituksekseen 28.10.2019 alkaen.

OPS-kaudella 2020-23 kypsyysnäytteen kielentarkastus kirjataan opiskelijalle osasuoritukseksi ja se koostetaan osaksi opiskelijan oman tutkinto-ohjelman kypsyysnäyteopintojakson suoritusta. Opiskelijan tulee ilmoittautua kypsyysnäytteen kielentarkastukseen Sisussa siinä vaiheessa kun kypsyysnäytteen suoritus on ajankohtainen. 

Ohje kypsyysnäytteen kielentarkastukseen ilmoittautumiseen

Kypsyysnayteprosessi2.PNG

 

Englanninkieliset ohjeet

Kysyttävää kypsyysnäytteestä? kypsyysnaytteet-movi@jyu.fi